Familiekursus med hjerterum

Tag dig god tid til sorgen og skynd dig med håbet

Program for kurset

Dag 1

18:00 Ankomst og indkvartering

19:00 Let måltid over bål

21:00 Samlet præsentation af forventninger og mål for weekenden

21:00 Bålhygge for de største børn med popcorn og skumfiduser / godnathistorie for de mindste

Dag 2

08:00 Morgenmad

09:00-11:00 Program

For de voksne: “Når lynet slår ned” Når et barn får stillet en livstruende diagnose står verden stille. Det kan være vanskeligt for familie og pårørende at rumme den ubærlige sandhed og man kan midt i sit livs krise opleve sig efterladt alene med sorgen og kampen. Formiddagens program vil sætte fokus på sorg og krisereaktioner og på hvordan de voksne omkring barnet kan blive bedre til at forstå hinanden og deles om sorgen og smerten men også om det liv, som stadigt leves.

For alle børn: Turen går ud i dyrefolden, hvor der ud over dyrefodring tilbydes en tur på hesteryg (også for børn med fysisk handicap, men ikke på Sankt Helene).

11:00-11:30 Formiddagskaffe med frugt

11:30-13 For børn som har fået en diagnose

Børn, med en livstruende diagnose, kan opleve sig ensomme. Det kan være svært at snakke med jævnaldrende, som ikke har samme alvor inde over livet og de kan være bange for at give far og mor eller andre nære voksne yderligere bekymringer. Formålet med gruppesamlingen er at skabe et ”helle” hvor man kan tale med andre jævnaldrende i samme situation. Gruppesamtalen ledes af en af vores specialister. Det kan være svært at snakke med nogen, som ikke selv har prøvet det, om alle de tanker som man går og tumler med, når man oplever sig ”anderledes”. Formålet med gruppesamlingen er, at skabe et ”helle” hvor man kan tale med andre jævnaldrende i samme situation. Gruppesamtalen ledes af en af vores specialister.

11:30-13 For søskende til barn med diagnose og forældre. Kvalitetstid i form af Segway-løb, valgfri naturaktivitet (f.eks. find vej, O-løb) eller bare fri sammen.

13:00-13:45 Frokostbuffet

13:45-15:30 Fri leg for alle. Der tilbydes forkælelse i form af massager, yoga, fodbehandlinger, whiskysmagning og udelege for børnene

15:30 Eftermiddagskaffe med kage

16:00-17:30 For søskende til børn med en diagnose

For søskende: Når et barn i familien kræver (og får) særlig opmærksomhed kan det være udfordrende for de øvrige søskende. Irritation og jalousi blandet op med følelsen af skyld og dårlig samvittighed kan være en vanskelig balance. Formålet med gruppesamlingen er, at skabe et ”helle” hvor man kan tale med andre jævnaldrende i samme situation. Gruppesamtalen ledes af en af vores specialister.

For forældre samt barn med diagnose: Kvalitetstid eller hviletid, afhængig af karakteren af de tilmeldtes diagnoser. Vi tilbyder fx besøg af en ballonmand, der optræder og laver ballondyr til børnene eller en tryllekunstner.

18:00-19:00 For alle børn: Galla Surprise

19:30 Gallamiddag for alle hvor forældrene kan erfaringsudveksle og skabe netværk

21:00 For alle børn: Godnathistorie og diskotek

22:00 Aftenkaffe med småkager

Dag 3

9:00 Morgenmad

10:00-11:30

For de voksne: Som forældre til et barn med en livstruende diagnose, kan det opleves som umuligt at få tid til at pleje hinanden og parforholdet. Formiddagens program vil sætte fokus på hvordan man kan tale om det, som optager tankerne, men også på betydningen af at samle glæde og energi, midt i det som er så svært.

For børn, der kan lide at være kreative Kreativt værksted hvor der enten kan tegnes/males eller fortælles/skrives - under kyndig vejledning af en af vore specialister.

For børn med krudt i r… Prøv kræfter med træklatring eller MTB i Tisvilde Hegn.

11:30-12:00 Farvel og tak med de voksne og med børnene

12:00 Lækre sandwiches to–go

Pris og indkvartering

Pris pr. voksen DKK 3.420,- inkl. moms.

Pris pr. barn (2-11 år) DKK 1.820,- inkl. moms.

Alle priser er inkl. moms og ekskl. drikkevarer medmindre andet er beskrevet.

I indkvarteres i familieværelse til 4-5 personer med eget bad og toilet. Se mere her ...

Kurset afvikles bedst uden helt små børn, som kræver jeres fulde opmærksomhed, da I helst skal kunne fokusere på jer selv og jeres nydiagnostiserede barn og større søskende.